Hier

Komt

Het

LOGO

De Korenbloem

Molen

Home Historie Molen producten Bestelformulier Foto's Donateurs Activiteiten Media Over ons Gastenboek Openingstijden Contact
Contact
Ambachtelijk Worstenbroodjes

Oud Hollandse recepten.


Lange vingers

Ingrediënten:


Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eierdooiers met de 40 gram suiker romig en klop de eiwitten stijf met het mespuntje zout en meng er voorzichtig de 50 gram suiker door. Spatel de eiwitten door het dooiermengsel. Zeef bloem en custardpoeder boven het eimengsel alvorens het er voorzichtig doorheen te spatelen. Doe het ontstane mengsel in een spuitzak met een gladde mond van anderhalve centimeter. Leg bakpapier op een bakplaat en spuit daarop strakke banen van 12 cm lengte. Strooi er een beetje suiker over en bak de lange vingers 10 à 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Brabantse eierkoeken

Ingrediënten:


Werkwijze

1. Maak alle lepels, messen en kommen goed vetvrij voor u begint.
2. Verwarm de oven voor op 175 graden.
3. Splits de eieren, doe de eiwitten en de dooiers in twee kommen. Klop de eiwitten stijf met de mixer op de hoogste stand. Voeg lepel voor lepel 50 gram suiker toe en blijf mixen tot de suiker is opgelost (je hoort het dan niet meer krassen).
4. Klop 50 gr suiker, de dooiers, citroensap tot een schuimig mengsel. Zeef de bloem en de maizena. Schep de dooiers en het meel voorzichtig door de eiwitten; niet mixen, een paar klontjes is niet erg.
5. Leg op een bakplaat een stuk bakpapier. Schep met een flinke eetlepel het beslag op het bakpapier, houd ruimte over want ze rijzen nog.
6. Bak in 15 minuten gaar en bruin

Recepten