Hier

Komt

Het

LOGO

De Korenbloem

Molen

Home Historie Foto's Donateurs Activiteiten Media Over ons Gastenboek Openingstijden Contact
Contact

Mari Goosens

Vrijwillige molenaar Mari Goosens


Half augustus 1995 ben ik begonnen met de opleiding

tot vrijwillige molenaar en leste ik in St Hubert onder

Frits Harteman, bij Peter Simons in Katwijk, bij Jan van Riet in Oploo, de Martinus in Beugen en de Maria molen in Haps en slaagde op de Hamse molen in 1997 samen  met de vorig jaar overleden molenaar van de Heimolen Harry Daverveld.

Ik bleef er, tot Jos Verberk geslaagd was en die bij Jan Selten ging draaien, afwisselend malen op de Hamse Molen  en de Nooitgedacht in Afferde. Daarna draaide ik met Robert Verkerk tot zijn trouwen  met zijn molenarin Sytske in Rijkevoort. Vervolgens ging ik Jan van Haren assisteren  tot 2006 in Gassel op de Bergzicht. In deze twintig jaar heb op de meeste molens in het Land van Cuijk gedraaid. In 1998 werd ik voorzitter van onze vereniging Molenvrienden Land van Cuijk wat ik 13 jaren ben geweest.

Sinds 2006 ben ik aangesteld door de gemeente Boxmeer als molenaar op de Luctor et Emergo in Rijkevoort. Paul Verheijen was toen nog in opleiding, maar na zijn slagen werd hij ook molenaar in Rijkevoort. Vlak na mijn pensionering, ik had toen precies dertig jaar bij Intervert, nu MSD, in Boxmeer als project engineer gewerkt, kreeg ik een hersenattaque. Naar aanleiding daarvan ben ik het iets kalmer aan gaan doen. Trouwens de jaren gaan ook steeds meer een rol spelen . Ik ben inmiddels 72 jaar. Daar ik op dinsdag de tijd heb, draai ik op die dag graag de molen. Ramon heeft dinsdag ook een vrije dag. Zodoende kwam Ramon bij mij op de Luctor et Emergo lessen en de eerste beginselen van het molenaars vak op doen. Helaas moest de molen in Rijkevoort vanwege achterstallig onderhoud juni 2014 stil gezet worden. Dien ten gevolge weken  we uit naar st. Hubert tot de restauratie van de Korenbloem in Mill klaar was. Dat is nu, sedert november 2014, een feit, na 35 jaar stilstand.Daar ben ik met veel plezier Ramon verder aan het bekwamen elke dinsdag en zaterdag middag.