Hier

Komt

Het

LOGO

De Korenbloem

Molen

Home Historie Foto's Donateurs Activiteiten Media Over ons Gastenboek Openingstijden Contact
Contact

Ramon Ligthart

Molenaar Ramon Ligthart


Op een dinsdag zag ik de molen in Rijkevoort draaien

en kon het niet laten om even naar binnen te wippen

Marie Goosens was daar aan het draaien en vertelde

dat hij daar elke dinsdag en zaterdag aanwezig was, mij kwam de dinsdagen wel goed uit om vaker mee te draaien om mijn eerste beginselen van het molenaars vak op doen, en draaide toen nog geen officiële les uren. In maart 2013 kreeg ik mijn les materialen binnen van het gilde vrijwillige molenaars.


Helaas moest de molen in Rijkevoort vanwege achterstallig onderhoud juni 2014 stil gezet worden. En Mari wilde toch graag een molen draaien op de dinsdag we zijn toen verhuist naar de Heimolen in St.Hubert om daar verder te draaien en ervaringen op te doen tot de restauratie van de Korenbloem in Mill klaar was. Nu draai ik met regelmaat de molen hier in Mill samen met Marie of ook dikwijls alleen.


Molenaar Vincent Cleassens wil ook nog wel eens bij springen vooral als er grotere groepen bezoekers komen wil ik hem nog al eens  vragen om mee te helpen, ook Rene Kelleter is in opleiding en wil ook nog wel eens binnen wippen.


Ook ben ik een paar keer op de Reus geweest bij Harrie Kaak en op de geweldige mooie 8 kant in Heijen om zo toch wat leerzame lessen te krijgen van Harrie.

Helaas heb ik het veel te druk op de molen hier in Mill om vaker te gaan,nu het weer wat slechter word zal ik daar hopelijk meer tijd voor kunnen vrijmaken